Ja esi noguris no salātiem ar vistas gaļu vai desu, tad pamēģiniet pagatavot šos kārtainos salātus ar siļķi. Garša izrādās ļoti interesanta un neparasta.
Šī uzkoda noteikti atšķirsies no tā, ko esi jebkad mēģinājis.
Sastāvdaļas:
Salātiem:
200 grami siļķes fileja
1 sīpols
Majonēze
3 olas
2 tomāti
Garšaugi
Marinādei:
0,5 tējkarote sāls
1 tējkarote cukurs
50 ml etiķis
Sausiņiem:
4 maizes šķēles
Sāls
Pagatavošanas gaita:
Vispirms marinē sīpolu. Lai to izdarītu, sagriež to nelielos kvadrātiņos, ievieto dziļā traukā, pievieno sāli, cukuru, etiķi un atstāj uz 10-15 minūtēm.
Siļķes fileju sagriež gabaliņos un izkārto aplī uz plakanas šķīvja virsmas vidus. Virspusē liek sīpolus un apsmērē ar majonēzi.
Sagriež tomātus šķēlītēs un liek tos virs sīpoliem. Ja salātus neēdat uzreiz, varat izņemt mīksto vidu ar sēklām, lai no tomātiem neizplūstu sula. Pievieno nedaudz sāli, pārziež ar majonēzi.
Sagriež šķēlēs vai sarīvē cieti vārītas olas. Apsmērē ar majonēzi.
Sīki sagriež zaļumus un ar tiem rotā salātu virsu.
Maizi sagriež strēmelēs vai kvadrātiņos. Apcep uz sausas pannas līdz zeltainai krāsai, pārkaisot ar sāli. Liek uz salātiem tieši pirms pasniegšanas.
Šādā veidā jūs izveidosiet porciju salātus uz atsevišķiem šķīvjiem. Lai ietaupītu laiku, salātus var vienkārši izkārtot dziļā salātu bļodā slāņos pēc tā paša principa.
Salātus var ēst uzreiz, taču tie labāk garšos, ja kādu stundu nostāvēs ledusskapī un labi iesūksies. Izbaudiet un pārsteidziet savus viesus!
Labu apetīti!